Jahňací guláš na balkánsky spôsob

Dnes sme si pre milovníkov gulášu a hustých polievok pripravili špeciálny recept. Jahňací guláš na balkánsky spôsb je vynikajúci. S obrovskými kúskami mäsa a s čerstvým chlebom sa po dojedení svojej porcie nebudete vedieť postaviť od jedálenského stola. Na prípravu je jednoduchý, len si treba vyhradiť dostatok času, ktorý k vareniu tohto pokrmu budete potrebovať. Poďte si s nami pripraviť túto delikátnu polievku.

Na jahňací guláš budeme potrebovať: 

  • 1 ks jahňacie stehno alebo chrbát 
  • 3 Pl oleja 
  • 2 ks cibule 
  • 5 ks cesnaku 
  • 1 ks celej škorice 
  • 3 ks bobkového listu 
  • 2 konzervy lúpaných paradajok 
  • 6 ks zemiakov 
  • 2 ks mrkvy 
  • soľ
  • mleté čierne korenie 
  • mletá červená paprika 
  • štipka oregana 

Ako na to:

Pripravíme si väčší hrniec, v ktorom si zohrejeme olej. Nakrájame si cibuľu na plátky, pridáme do hrnca a na strednom ohni restujeme do mäkka približne 7 minút. Nahrubo si nakrájame cesnak a pridáme k restovanej cibuli. Ten restujeme asi 2 minúty na strednom ohni. Následne k cibuli a cesnaku pridáme na väčšie kúsky nakrájané jahňacie mäso.

Mäsko osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme mletú papriku bobkový list a celé drievko škorice. Všetko spolu dobre premiešame a následne pridáme paradajky. Celú zmes na jahňací guláš zalejeme vodou, ale len toľko, aby ňou mäso nebolo úplne pokryté. Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni za občasného miešania približne hodinu, kým nám mäso nezmäkne.

Následne vytiahneme škoricové drievko, pridáme na väčšie kúsky očistené a nakrájané zemiaky a mrkvu. Ak sa nám zdá, že je v guláši málo vody, môžeme pár decilitrov priliať. Následne necháme všetko variť ešte 30 minút. hotový jahňací guláš ochutnáme a pridáme soľ, prípadne čierne korenie a oregano. Voilá, jahňací guláš je hotový, dobrú chuť.  

jahňací guláš

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám jahňací guláš na balkánsky spôsob chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *