Pita s grilovaným kuracím mäsom
Suroviny:
4 kusy arabských chlebových placiek Pita
400 g kuracích pŕs
50 g šunky Prosciutto
1 jarná cibuľka
1 šalotka
chilli paprička
soľ, mleté čierne korenie
Suroviny na dressing:
2 PL majonézy
2 PL kečupu
1 PL červeného vína
1-2 strúčiky cesnaku
soľ, mleté biele korenie, tymian, rozmarín
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a grilujeme na tácke na grilovanie. Medzitým si na menšie kúsky nakrájame prosciutto, jarnú cibuľku, šalotku a chilli papričku a keď je mäso takmer hotové, pridáme na tácku a necháme krátko grilovať.
Na dresing: zmiešame majonézu, kečup, prelisovaný cesnak, červené víno a dochutíme soľou, korením a čerstvými bylinkami.
Pita placky krátko grilujeme z oboch strán, prepolíme a pomocou noža otvoríme. Vzniknutú kapsu naplníme mäsovou zmesou a ľahko prelejeme dresingom.