Sladký rezancový nákyp
Potrebujeme:
400 g širokých rezancov,
100 g masla,
100 g práškového cukru,
100 ml smotany,
50 g hrozienok,
2 vajcia,
1 vanilínový cukor,
soľ,
maslo a strúhanka (na potretie a vysypanie zapekacej misy),
práškový cukor na posypanie.
Postup:
Rezance si najprv uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Maslo vyšľaháme s cukrom, žĺtkami a smotanou, pridáme hrozienka, vanilínový cukor a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Nakoniec primiešame uvarené rezance. Do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy dáme hotovú zmes a v stredne rozohriatej rúre zapečieme dozlatista. Na tanieri nákyp posypeme práškovým cukrom.
Ilustračné foto_ sxc.hu