Pagáčiky so šunkovou plnkou
Potrebujeme:
360 g hladkej múky, 180 g masla, 6 lyžíc bieleho vína, 3 žĺtky, soľ
Na šunkovú plnku potrebujeme:
200 g šunky, 50 g tvrdého syra, 3 lyžice sladkej smotany
Postup:
Najprv preosejeme múku so soľou, pridáme rozdrvené maslo, žĺtky, víno a dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať v chladnej miestnosti. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra a okrúhlou formičkou si povykrajujeme pagáčiky. Na polovicu pagáčikov natrieme plnku, ktorú si pripravíme tak, že nadrobno pokrájanú šunku zmiešame s postrúhaným syrom a smotanou. Potreté pagáčiky prikryjeme druhou polovicou nenatretých pagáčikov. Okraje popritláčame a znova vykrojíme pomocou formičky. Potrieme ich bielkom, poukladáme na vymastený plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Ilustračné foto: sxc.hu