ReceptySlané pečivo

Plnené chlebové žemle

Suroviny na chlebové cesto:
1 kg hladkej múky T650
1 kocka čerstvého droždia
1 lyžica soli
1 lyžica octu
1 lyžica oleja
2 lyžice mletej rasce
2 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke

Suroviny na plnku:
3 paradajky nakrájané na jemné kolieska
100 g postrúhanej nivy
50 g údeného syra nakrájaného na plátky
3 PL olej
3 strúčiky prelisovaného cesnaku
listový špenát, posekané olivy, bazalka
Postup: Zo surovín na chlieb vymiesime cesto, vmiešame pretlačené zemiaky a  necháme 60 minút kysnúť.
Potom ho vyvaľkáme viac do dĺžky na 5-7 mm hrúbku a potrieme olejom zmiešaným s cesnakom. Poukladáme zvyšné suroviny, zavinieme do dlhej štrúdle  a krájame na kúsky dlhé približne 5 cm. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170°C cca 15- 20 minút.
Foto: ilustračné, pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *