Pyré z jabĺk a manga

Prísady:

  • 600 g manga olúpaného a nakrájaného
  • 300 g jabĺk očistených a nakrájaných
  • 100 ml vody
  • 1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Stačí na: asi 4 poháre à 375 ml

Doba prípravy: asi 35 minút

Príprava:

  1. Mango spoločne s jablkami rozmixujeme pomocou ponorného mixéra na jemné pyré a pridáme vodu.
  2. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, nožom vyškriabeme dreň a pridáme do pyré. Vo veľkom hrnci ovocnú zmes dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Pyré podávame s lievancami alebo palacinkami.

Pochúťka pre veľkých maškrtníkov.

Pyre-z-jablk-a-manga-s-600x798

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *