Pyré z jabĺk a manga
Prísady:
- 600 g manga olúpaného a nakrájaného
- 300 g jabĺk očistených a nakrájaných
- 100 ml vody
- 1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Stačí na: asi 4 poháre à 375 ml
Doba prípravy: asi 35 minút
Príprava:
- Mango spoločne s jablkami rozmixujeme pomocou ponorného mixéra na jemné pyré a pridáme vodu.
- Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, nožom vyškriabeme dreň a pridáme do pyré. Vo veľkom hrnci ovocnú zmes dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Pyré podávame s lievancami alebo palacinkami.
Pochúťka pre veľkých maškrtníkov.