Jahňací guláš na balkánsky spôsob
Dnes sme si pre milovníkov gulášu a hustých polievok pripravili špeciálny recept. Jahňací guláš na balkánsky spôsb je vynikajúci. S obrovskými kúskami mäsa a s čerstvým chlebom sa po dojedení svojej porcie nebudete vedieť postaviť od jedálenského stola. Na prípravu je jednoduchý, len si treba vyhradiť dostatok času, ktorý k vareniu tohto pokrmu budete potrebovať. Poďte si s nami pripraviť túto delikátnu polievku.
Na jahňací guláš budeme potrebovať:
- 1 ks jahňacie stehno alebo chrbát
- 3 Pl oleja
- 2 ks cibule
- 5 ks cesnaku
- 1 ks celej škorice
- 3 ks bobkového listu
- 2 konzervy lúpaných paradajok
- 6 ks zemiakov
- 2 ks mrkvy
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- štipka oregana
Ako na to:
Pripravíme si väčší hrniec, v ktorom si zohrejeme olej. Nakrájame si cibuľu na plátky, pridáme do hrnca a na strednom ohni restujeme do mäkka približne 7 minút. Nahrubo si nakrájame cesnak a pridáme k restovanej cibuli. Ten restujeme asi 2 minúty na strednom ohni. Následne k cibuli a cesnaku pridáme na väčšie kúsky nakrájané jahňacie mäso.
Mäsko osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme mletú papriku bobkový list a celé drievko škorice. Všetko spolu dobre premiešame a následne pridáme paradajky. Celú zmes na jahňací guláš zalejeme vodou, ale len toľko, aby ňou mäso nebolo úplne pokryté. Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni za občasného miešania približne hodinu, kým nám mäso nezmäkne.
Následne vytiahneme škoricové drievko, pridáme na väčšie kúsky očistené a nakrájané zemiaky a mrkvu. Ak sa nám zdá, že je v guláši málo vody, môžeme pár decilitrov priliať. Následne necháme všetko variť ešte 30 minút. hotový jahňací guláš ochutnáme a pridáme soľ, prípadne čierne korenie a oregano. Voilá, jahňací guláš je hotový, dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám jahňací guláš na balkánsky spôsob chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.