CestovinyRecepty

Rezancové cesto

Potrebujeme:
400 g hrubej alebo polohrubej múky, 100 ml vody, 2 vajcia, soľ, maslo

Postup:
Múku preosejeme na dosku, do stredu urobíme jamku, rozbijeme vajce a postupne pridávame vodu. Najprv nožom a potom rukami vypracujeme tuhé, vláčne cesto, ktoré sa nesmie lepiť na dosku. Cesto si rozdelíme na 3 bochníky, prikryjeme utierkou a necháme asi pol hodinu odpočívať. Na múkou vysypanej doske z každého bochníka vyvaľkáme placku, hrubú asi 2 mm a necháme obschnúť z oboch strán, aby sa placky pri krájaní nezliepali.

Teraz môžeme z cesta vykrajovať podľa potreby rôzne tvary, rezance, či kocky, ktoré varíme v osolenej vode asi 7 až 10 minút domäkka. Po scedení pomastíme maslom, aby sa nezliepali.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *